Emberfarm

Kaposvár, Csiky Gergely Színház
A filmipart nagy verseny jellemzi, Hollywoodban ugyanúgy, mint a hierarchia legalján, ahol szinte már mindent vállalni kell. A húspiac óriási: az esküvőfilm készítéstől a potencianövelő-reklámon át az éjszakai jóslásig mindenre van igény.
Kérdés, lehet -e szembe menni az árral, és valami egészen újba belefogni?
 
Golyó és Szilárd csapata megpróbálják: ki akarnak lépni a piac törvényeinek szorításából, hogy átírhassák azokat. Igazi nagyjátékfilmet akarnak forgatni független filmesként, hogy ne egy nagy cég nagyfőnökének kénye-kedvétől függjenek. Ez a terv. Ez persze kemény meló, de együtt sikerülhet. Sikerülhet, ha mindenki feláldozza egyéni érdekeit a közösség érdekeiért, ha mindenki betartja a vállalati együttműködés rendszerét és beteszi a közösbe, amije van, ha mindenki egyenlő.  
 
A gyakorlat persze nem ilyen egyszerű. Mert a hatalom megrészegít, lassan elcsúszik az együttes értékrend, elhomályosul a közös cél, s megjelennek az egyenlőnél egyenlőbbek. 
 
A Csiky Gergely színház márciusi premierjét Dömötör Tamás film-, és színházi rendező állította színpadra saját művéből. 
 
SZF
2011.03.08
|
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.