Jeanne d'Arc - A pacsirta

Veszprém, Latinovits–Bujtor Játékszín
Egy falusi lány a százéves háború idején királyokról, pápákról, saját kardról csak álmodhatott. Ám Jeanne D’Arc, az egyszerű gyermeklány, nemcsak véres csatákban lovagolt elöl, hanem trónra segített egy francia királyt is.
Az orléans-i szűz, a későbbi Szent Johanna, aki nem élt többet 18 évnél, végül máglyára került, hiszen egy bakfis még akkor is könnyű préda a viszálykodó főuraknak, ha történetesen férfiruhában harcolja végig az országot, és magával Szent Mihály arkangyallal társalog.
 
Anouilh A pacsirta című darabjában a XV. század e rendkívüli nőalakja hitkérdésekben ad leckét inkvizítor vádlóinak, a mai nézőket pedig a megalkuvást nem ismerő igazságszeretetre tanítja. 
 
Az előadást, a Petőfi Színház friss tagja, Kéry Kitty rendezte. A főszerepekben Trokán Annát, Szalma Tamást és a tévéből is jól ismert Sághy Tamást láthatjuk. 
   
köc
2011.02.23
|
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.