Virágos kert

Budapest, Újszínház
Assisi Szent Ferencről általában tudják, hogy ő a Ferenc-rend megalapítója, valamint az állatok és kereskedők védőszentje. Azt azonban, hogy hogyan élt, milyen fordulópontok alakították a sorsát, ...
...és miből táplálkoznak a személye köré szőtt legendák, már nem biztos, hogy tudja az átlagnéző. Michel de Ghelderode darabjából most minden fontos részlet kiderül az ismert szent életéről. A világhírű belga drámaíró 1926-ban, Assisi Szent Ferenc halálának hétszáz éves évfordulójára írta ezt a művet, melyet most Szikora János rendezésében mutat be az Új Színház.
 
A cím azokra a „beszédvirágokra” utal, melyeket maga Szent Ferenc hintett szét a nép között, hogy szárba szökkenjenek. Ő maga nevezte gondolatait „kis virágoknak”, mert hitte, hogy ha meghallgatásra találnak, előbb-utóbb szárba szökkennek, és szebbé teszik az életet.
amaranta
2011.03.09
|
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.