Egy éj Velencében – avagy a golyók háborúja

Budapest, Budapesti Operettszínház
Johann Strausst csak úgy szokás emlegetni: a keringőkirály. A Kék Duna keringő, vagy a Mesél a bécsi erdő dallamaival tán nincs is, aki nem találkozott. A valcerek mellett azonban vannak jelentős színpadi művei is, ...
...mint például A denevér, vagy a most tárgyalt darab, az Egy éj Velencében. Ez tulajdonképpen egy vígopera, mely a Szent Márk tér álarcosbáli forgatagába repíti a nézőket. A XVIII. századi Velencébe, ahol Urbino hercege épp bankettet ad. A város tanácsosai is a meghívottak között vannak, ám ők nem szívesen fogadják el az invitálást, mert a herceg köztudottan nagy nőcsábász.
 
Végül aztán a város neves szenátorai nélkül veszi kezdetét a bál, melyen a herceg természetesen minden vonzerejét bevetve vadászik a megjelent hölgyekre. Ám hogy, hogy nem, ezúttal két ígéretes zsákmány is kicsúszik a kezei közül. A történetet átjárja az olasz temperamentum, a humor, és természetesen a pezsdítő dallamok.
amaranta
2011.03.23
|
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.