Don Giovanni

Győr, Győri Nemzeti Színház
Gyakran csak az operák operájának hívják, Mozart egyik leghíresebb műve, és minden bizonnyal az egyik legismertebb Don Juan-feldolgozás is. Jól látható, hogy számtalan „leg”-et mondhat már magának a mű, így igazán nagy kihívás…
…az operát úgy színre vinni, hogy valami egészen újszerű megközelítésben lássuk, s ez ne torzítsa, csonkítsa a Don Giovanni vitathatatlan értékeit. Szalma Dorottya – a győri előadás rendezője – ilyen feldolgozást vitt színre. Túlfűtött erotikus légkört teremtett, s olyan képi világot, mely az egyik pillanatban meghökkenti, majd letaglózza nézőit.
 
Jasenko Conka robosztus, modern díszletei jól hangsúlyozzák a feldolgozás hangulatát, melyhez tökéletesen passzolnak Rátkai Erzsébet jelmezei, a klasszikus és futurista vonalak és anyagok merész keverésével, s egy-egy gumicsizmával megbolondítva.  
 
A hazai közönség által már jól ismert operisták Fodor Beatrix, Nyári Zoltán, Bede-Fazekas Csaba, Bellai Eszter, Lázin Beatrix és Bátki-Fazekas Zoltán mellett, új, fiatal művészek is színpadra lépnek, így például Don Giovanni szerepében Haja Zsoltot és Szegedi Csabát hallhatjuk, láthatjuk. 
 
Som
2011.04.21
|
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.