Mátyás mesék

Eger, Gárdonyi Géza Színház
Sokat hallani mostanában az egri Gárdonyi Géza Színházban zajló változásokról, s most műsorra kerül az első olyan gyerekeknek szóló darab is, mely az új igazgató, Blaskó Balázs szerint már a következő évad szellemiségét hordozza.
A nagyközönség április 20-án láthatja először Thuróczy Katalin és Papp Zoltán Mátyás mesék című zenés mesejátékát, Moravetz Levente rendezésében, melyet az eredeti évadtervben megjelölt Hókirálynő helyett tűztek műsorra.
 
A darabcserét Blaskó Balázs elsősorban takarékossági megfontolással indokolta, ugyanakkor ez a gyerekdarab egyúttal az Iskola a színházban – színház az iskolában címet viselő interaktív beszoktató program egyik eleme is lesz. 
 
A mese kerettörténete még Mátyás trónra kerülése előtt játszódik, akkor, amikor az ifjú Hunyadi Prágában raboskodik barátaival, az olasz humanista Jacobo Bardival, hűséges szolgálólányával, Andulkával, a Hollóval és a Lóval. Eljátszanak a gondolattal: vajon mi történne, ha Mátyás lenne a király, s a Holló segítségével bepillantást nyernek a jövőbe. Így elevenednek meg kicsik és nagyok régi kedvencei, a Mátyás mesék… 
 
A főbb szerepeket Mákos Attila, Kelemen Csaba, Rácz János, Kascsák Dóra és Dér Gabi játssza. 
 
Rrrr
2011.04.08
|
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.