Kések szelik a levegőt

Budapest, Fogas - Instant
Egyetlen család is szimbolizálhat egy egész társadalmat. Rávilágíthat szociális problémákra, a politikai és gazdasági helyzetből adódó bizonytalanságra. Jussi Moila, kortárs finn drámaíró darabjában pontosan ez történik.
A középpontjában négy ember áll, akik egymáshoz tartoznak, mégis szétesik az általuk alkotott egység, és ebben talán nem is ők a hibásak. A 2007-ben született abszurd „északi tragédia” a hazájában, Finnországban már komoly sikert aratott.
 
Először a Finn Színházi Akadémián mutatták be, majd könyv formájában is kiadták. Alternatív színházi körökben hamar nagy kultusza lett a darabnak, és most végre hozzánk is megérkezett. Egy finn-magyar színházi együttes, a Hídverők Társulat előadásában láthatja most a hazai közönség. A csapat Helsinkiben kezdte a próbákat, és személyesen is találkoztak a szerzővel, így a legilletékesebbtől kaphattak inspirációt a történet prezentálásához.
amaranta
2011.04.26
|
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.