Ulysses nappalija

Budapest, Artus Kortárs Művészeti Stúdió
Goda Gábor „közösségi tánc színház performansz”-ként definiált előadása a nagy válaszkereső projekt alcímet is kaphatta volna. Akár a címben szereplő Ulyssesre vagy épp Odüsszeuszra gondolunk, a hosszú utazás, a keresés fogalmai jutnak eszünkbe.
Hát ez a lényege ennek a darabnak is. Mert a mai ember is folyamatosan keres, csak épp közben nem feltétlenül kel át tengereken és nem bonyolódik páratlan kalandokba. Még mozdulnia sem szükséges. Néha elég csak ülni és gondolkodni, hogy megtaláljuk a válaszokat. Hogy megértsük, miért cselekszünk a gondolatainknak megfelelően, vagy épp azokkal ellentétesen. És hogy miért szükséges egyáltalán válaszokat találni?
 
Mert azok nélkül csupa bizonytalanság a jelen és a jövő. Néha pedig nem mindegy, hogy a testünk, vagy az agyunk irányít. A táncelőadás azt is bebizonyítja, hogy a mítoszoknak ma is helyük van az világban.
 
 
amaranta
2011.04.12
|
(4 kép)
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.