Rozsdás Eső

Miskolc, Miskolci Nemzeti Színház
A Miskolci Nemzeti Színház és a Kassai Állami Színház közötti szoros partnerkapcsolat majd egy évtizedre nyúlik vissza. Ezúttal Karol Horak kassai drámaíró Rozsdás eső című darabjának ősbemutatójára készülnek Miskolcon, május 11-én.

Rendező: Fandl Ferenc

Író: Karol Horák

Díszlet: Gadus Erika

 

Szereplők:

A kortárs szlovák drámairodalom egyik kiemelkedő szerzőjének tartott Horak műveinek fókuszában a hétköznapi élet, s annak nap mint nap felmerülő problémái állnak, melyeket finoman, árnyaltan ábrázol.
 
A Rozsdás eső 2004-ben jelent meg, Kamaradarabok című válogatáskötetében. A darab témaválasztása önmagában is érdekes: a főszereplő fiatal házaspár hajléktalan. A város fölötti dombon, egy mélyedésben húzzák meg magukat. A nincstelenség, az éhség elől a fantázia birodalmába menekülnek, hogy túléljenek. Boldog pillanatokról, szerencséről, egy szebb, jobb életről ábrándoznak. Egy jobb világról. Mert ez a mostani világ – mely jónak csak ritkán mondható – feltartóztathatatlanul halad a pusztulás felé, legalábbis Horak tragikomédiájában közel az utolsó óra. De addig, ha tetszik, eltölthetünk még együtt pár keserédes percet. 
 
A Csarnokban látható darab előadásaira ingyenes jegyek válthatóak a Miskolci Nemzeti Színház jegypénztárában! 
 
Xavér
2011.05.04
|
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.