Holle anyó

Szombathely, Mesebolt Bábszínház
Holle anyóhoz bárki betévedhet egy szép napon, és csak a látogatón múlik, hogy mit hoz el magával ebből a titokzatos kunyhóból. Az árva lány története a kitartásról, bizalomról, a segítő szándékról szól. A boldogság elérhető, de nem elég…
…csak kinyújtani a kezünket, tenni kell érte, és ez nem mindig egyszerű feladat. A Grimm testvérek meséje különös világba röpít el bennünket. Itt beszél az almafa, a kemence, megsértődik a fazék és énekelnek a hópihék. A főszereplő lány mostohája parancsára kútba ugrik egy elveszett orsóért, és egy másik világba jut, a felhők fölé, ahol próbákat kell teljesítenie. Holle anyó házába kerül szolgálónak, s miközben dunnákat rázogat, a földön hó hullik. Szelídsége, segítőkészsége elnyeri jutalmát, aranyeső hullik rá, és így tér haza. Mindez a gonosz és lusta mostohatestvérnek nem sikerül, neki szurokesőből jut bőven.
 
A tanulságos történetet láthattuk már filmen, olvashattuk könyvben, most hagyományos bábszínházi technika segítségével elevenedik meg a színpadon. November 6-án matiné előadásra várják a kicsiket és nagyokat a Mesebolt Bábszínház művészei. A darabot Veres András rendezte és írta, a zenét Takács Dániel szerezte, a díszletet Boráros Szilárd tervezte. 
 
Zsu
2011.11.03
|
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.