A dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház a saját előadások, például a sikeres táncszínházi produkciók, mellett gyakran budapesti színházak előadásit is szerepelteti a műsorában. Májusban egy jól ismert Radnóti Színház-beli darab érkezik.
Spiró György lottószínműve, a Prah Valló Péter rendezésében kerül színpadra Dunaújvárosban.
 
A kétszereplős előadás kiindulópontja banális történetet sejtet: egy házaspár (Börcsök Enikő és Schneider Zoltán) váratlanul (hogy máshogy?) jelentős lottónyereményhez jut, és ez a több mint hatszázmillió forint teljesen megváltoztatja az életüket. Természetesen. Miért ne változtatná? Ám ennek a változásnak nincsen jól, előre elmondható forgatókönyve, ennek nincsen receptje, azt sem tudjuk, hogy velünk miként történne, ha történne. 
 
Spiró ezzel a kiindulóponttal játszik el, miközben bemutatja a modern kori Magyarország kisemberének sokszor látott, mégis egyedi történetét, seftelést, svarcolást, elszegényedést, házasságot és vágyakat. És sajátos fordulópontként még azt is, hogy a vágyak teljesülése közben hogyan romlik el még jobban az, ami eleve rossz volt, és elviselhetetlennek tűnt már amúgy is. Tanulság van benne? Annyi biztosan, mint mondjuk egy váratlan lottófődíjban. 
 
Sax Pál
2011.05.06
|
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.