A HOPPart Társulat és a Kőszegi Várszínház a nagysikerű nyári bemutató után most Budapesten is meghirdeti eszement blöffkurzusát, a Háry Szabadegyetemet. A szürreális továbbképzésen bárki részt vehet, aki képes lépést tartani a hazugságokkal.
A név sem véletlen, hiszen az alapító maga a honi hantahős, Háry János, vendégelőadóként pedig föllép külföldi sztárkollégája, Münchausen báró is.
 
A résztvevők látványos helyzetgyakorlatokon keresztül kapnak bevezetést a kamuzás csodálatos világába, ahol talán még arra is fény derül, hogy hol húzódik a határ a praktikus rafinéria és a bődületes pofátlanság között. A színészek a főhősök eredeti sztorijaiból merítve kerekítettek karakteres kabarét, melyet a körülöttünk lévő világ motívumaival, valamint saját fantáziájuk és a valóság képtelenségeivel kevertek. A tanulság, hogy jól hazudni egyáltalán nem könnyű, rosszul meg nem érdemes.
 
 
2012.02.15
|
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.