Egy nyári éj mosolya

Budapest, Centrál Színház
Talán kevesen tudják, de a svéd rendezőzseni, Ingmar Bergman nemcsak olyan súlyosan pszichologizáló klasszikusokat rendezett, mint A csend és a Persona, hanem könnyed, nevettető alkotásokat is, mint például az 1955-ös Egy nyári éj mosolya, mely vérbeli szerelmi vígjáték, sőt nem túlzás egyenesen szexkomédiának titulálni.
A Szent Iván éjjelén játszódó kosztümös őrült szerelmi kergetőzés főbb alakjai egy ügyvéd, akinek fiatal felesége két év házasság után még érintetlen (!), és a férfi volt szeretője, egy színésznő, aki ismét el akarja csábítani. A Bergman-film alapján a XX. századi zenés amerikai színház egyik jeles alakja, Stephen Sondheim álmodott musicalt, amit most olyan színészek előadásában élvezhetünk, mint Törőcsik Mari, Nagy-Kálózy Eszter, Kovács Patrícia és Gergely Róbert – a szórakozás tehát garantált.
csőrmester
2011.10.28
|
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.