A gyermekkirály

Szeged, Szegedi Nemzeti Színház
A Szentendrei Teátrum és Nyár idei szezonjának egyik legnagyobb dobására készül, augusztus 5-én ugyanis Pozsgai Zsolt A gyermekkirály című történelmi drámája debütál a Városháza udvarán felállított kulturális küzdőtéren.
A szokatlan ősbemutató első ránézésre egy szimpla múltbéli trónkonfliktus hiteles krónikája, a felszín alatt azonban egy egész országot érintő – és aktualitásából mit sem vesztő –, súlyos lélektani kórkép rajzolódik ki.
 
1064-ben a mindössze tizenkét éves Salamon király fejére német segítséggel kerül föl a korona, a fiatal Géza hercegnek ez persze cseppet se tetszik, hiszen ő is igényt tartana a királyi pulpitusra és az ezzel járó előjogokra. A ifjú uralkodó egy privát találkozón igyekszik csitítani a kedélyeket, melynek eredményeként beköszönt a magyar történelembe a leghosszabb Árpád-házi béke korszaka. A parttalan hatalmi harcokban fuldokló ország új reményt kap egy gyermektől… 
 
macsek
2011.08.01
|
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.