Amit a hegyen hallani

Zsámbék, Zsámbéki Színházi Bázis
„álmodtam a hegyen, és néztem egyre csak / a mély örvénybe le; a hullám eltakarta; / aztán a végtelen örvénybe: önmagamba” – szól a Színház- és Filmművészeti Egyetem gyakorló műhelye, azaz az Ódry Színpad előadásának Victor Hugótól vett mottója.
Idén 200 éve született Liszt Ferenc, és az SzFE harmadéves színházrendező/fizikai színházi koreográfus osztályának diákjai ennek alkalmából a zsámbéki Műemlék Rakétabázis különleges helyszínén egy kéthetes intenzív munka keretében foglalkoznak a XIX. század egyik legjelentősebb romantikus zeneszerzőjével: életrajzi adatai, írásai és zenei örökségének egy-egy darabja felhasználásával a szabadtér sajátosságait kihasználva hoznak létre helyspecifikus etűdöket a mozgás, a próza és a film médiumában. Bemutatják ezenkívül a 2. év végi Beckett-mesterségvizsga részleteit is.
vj
2011.09.01
|
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.