A régi nyár

Az ünnepelt operettcsillagon ugyan nem látszik meg a kora, ám lánya lassan eladósorba kerül. Zsuzsa váratlanul hazaérkezik a nevelőintézetből, és azonnal kiderül: szerelmes. Csak még alanyt nem talált érzelmeihez. Az anya azonban tudja, hogy ha az elhatározás megszületett, nem kell sokat várni, és a megfelelő férfi is megtaláltatik. A színésznő egyelőre szeretné távol tartani lányát a férfiaktól, mert annak idején éppen ennyi idősen érte őt is nagy csalódás. Természetesen az említett "csalódás" meg is jelenik: Báró Jankovits János – és magával hozza Miklóst, a fiát is.
Az ünnepelt operettcsillagon ugyan nem látszik meg a kora, ám lánya lassan eladósorba kerül. Zsuzsa váratlanul hazaérkezik a nevelőintézetből, és azonnal kiderül: szerelmes. Csak még alanyt nem talált érzelmeihez. Az anya azonban tudja, hogy ha az elhatározás megszületett, nem kell sokat várni, és a megfelelő férfi is megtaláltatik. A színésznő egyelőre szeretné távol tartani lányát a férfiaktól, mert annak idején éppen ennyi idősen érte őt is nagy csalódás; és azóta sem tudta teljesen kiheverni az akkor történteket. Természetesen az említett "csalódás" meg is jelenik: Báró Jankovits János, egy régi nyár emléke hirtelen felbukkan a múltból – és magával hozza Miklóst, a fiát is. Igazából egy kérdés maradt: ki lesz ott a Horváth-kertben, Budán / Szombaton este, fél nyolc után...? Eme varázslatos, mesés-zenés régi nyárnak a történetén nem fog az idő; az 1928-as év igazi operettszenzációját most Szabó Máté bújtatja új köntösbe.
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.