Bábel

Rendező: Goda Gábor, koreográfus: Scott Wells
Budapest, Nemzeti Táncszínház (Régi)
Stílszerűen amerikai-magyar koprodukcióban mutatják be az összezavart nyelvű emberiséget szimbolizáló Bábel tornyáról szóló fizikai táncszínház darabot.
Goda Gábor társulata, az Artus ezúttal (Scott Wells amerikai koreográfussal) azt mutatja meg a mozdulatok erejével, mi mindent jelenthet még a ’bábel’ a zűrzavaron kívül. Megfejtés annyi lehet, ahány nemzet, nemzetiség, sőt egyén és személyes világnézet létezik. Hiszen Bábel ugyanúgy az Isten kapuja, mint az összezavart világ, a jelenlét elvesztése, a belső zaj, a gondolatok és az érzelmek összebékíthetetlen kavargása – vagy akár az ennek megszüntetésére tett görcsös kísérlet. A bábeli zűrzavart eltörölni, az egymás közti kapcsolatot újból megtalálni: mindezt most mi is megpróbálhatjuk; az alkotók ajánlása szerint iskoláskortól a nyugdíjasokig bárki próbálkozhat.
 

A Babel trailer -re a Vimeo-n.
vj
2011.11.30
|
(9 kép)
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.