Woyzeck

Budapest, Katona József Színház
Robert Wilson és Tom Waits közös Woyzeck-adaptációja 2000-ben a koppenhágai Betty Nansen Színházban debütált a nagyközönség előtt. A Katona József Színház új premierje ezt a vonalat igyekszik újra- és továbbgondolni.
"A Woyzeckben minden együtt van, ami érdekes: őrület, gyerek, szenvedély, gyilkosság. Vad, szexi, izgalmas, megragadja a fantáziát, arra kényszerít, hogy töprengj azokon az embereken, akik benne szerepelnek, és ezáltal reflektálj a saját életedre. Úgyhogy szerintem minden benne van, amit egy történettől várni lehet, és érdekes lesz még ötszáz év múlva is." – ezzel Waits, a darab zeneszerzője nagyjából mindent el is mondott.
 
Büchner lehengerlő erejű drámája a perifériára taszigált kisember elkerülhetetlen bukásáról szól, a különös, látomásos szöveg és a már-már filmként pergő sztori a modern dráma élvonalába emeli Woyzecket, aki egy sötét és nyirkos estén kísérletet tesz rá, hogy helyreállítsa a kizökkent világrendet. Nem sikerül...
 
 
2011.11.02
|
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.