Aura

Budapest, Trafó
Három kiemelkedő koreográfus-táncosnő aktív jelenlétére és koreográfiájára épül az Aura című táncdarab, melyben a testre ható nehézkedési erő, a lélekre ható röghöz kötöttség és a folytonos elvágyódás közötti küzdelem jelenik meg.
A darab Schein Gábor és Tóth Krisztina írásainak szövegtöredékei alapján született. A 2010-es Por-hüvely című produkció folytatásaként működő előadás során a hagyományos színpad-nézőtér felállás helyett a táncosok három külön színpadon mozognak, s a testük köré épített organikus installációk szerves részeként jelennek meg. Ezek az installációk állandó változásra képes auráknak tűnnek, de külön jelentőségre tesznek szert Szűcs Edit „kosztümfikciói”, sőt még a közönség mozgása által alakuló hangkulissza is. A zene, a szöveg, a mozgás és a vizualitás együtt így különleges, sokatmondó atmoszférát alakít ki.
csőrmester
2012.01.31
|
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.