Lenni, vagy nem lenni

Rendező: Marton László
Budapest, Vígszínház
1942-ben mutatták be a magyar Lengyel Menyhért tollából született legendás(an vicces) hollywoodi vígjátékot, a Lenni vagy nem lennit. A film világszerte hatalmas siker lett, 1983-ban remake is készült belőle. Most pedig itt van a színpadi verzió, mely annál is inkább adja magát, hiszen a mű színházi színészekről szól.
Egy lengyel társulat 1939-ben Varsóban küzd a nácizmus ellen – először csak a színpadon, a maguk eszközeivel, majd miután feltűnik egy kém és egy titkos lista, beszállnak az antifasiszta ellenállásba is. A főhősök, Józef Tura vezető színész és felesége, Maria szerepében Jack Benny és Carole Lombard után olyan magyar sztárokat láthatunk tündökölni, mint Lukács Sándor és Hegyi Barbara. A további szerepekben mások mellett Fesztbaum Bélát, Kerekes Józsefet, Vallai Pétert és Gyuriska Jánost találjuk.
csokinyúl
2011.10.07
|
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.