Káin és Ábel

Eger, Gárdonyi Géza Színház
Már zajlanak a Káin és Ábel olvasópróbái az egri Gárdonyi Géza Színházban. A 2011/2012-es évad első bemutatójára készülve Blaskó Balázs igazgató fogalmazta meg gondolatait Sütő András darabjával kapcsolatban. Premier októberben!
Blaskó Balázs – aki egyben rendezőként is jegyzi a darabot – kiemelte, számára a mű legfontosabb üzenete a magyarok felé az, hogy vigyázzanak, ha nem képesek egyezségre jutni, az tragédiához vezethet, és csak a kiegyezés, az egymás felé fordulás lehet a közös jövő záloga. Káin és Ábel jól ismert történetére tekinthetünk úgy is, mint bibliai történetre, de úgy is, mint családregényre, vagy akár a magyar történelem keresztmetszetére, s így a lebegő költőiség helyett konkrét társadalmi, politikai tartalmakat megfogalmazó alkotásra, hangsúlyozta a rendező.
 
A címszerepekben Portik Györffy Andrást és Káli Gergőt láthatjuk, a főbb szerepekben Saárossy Kinga, Marjai Virág és Venczel Valentin lép színre. A díszletet Székely László, a jelmezeket Molnár Gabriella tervezte. Az előadás bemutatójára október 7-én kerül majd sor, az egri Gárdonyi Géza színház nagyszínpadán. 
Xavér
2011.09.22
|
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.