Game Over

Pécs, Pécsi Harmadik Színház
„Szereplőválogatást hirdet egy színház, meghallgatásra gyűlnek a jelentkezők. Akad köztük fiatal, gyakorlatlan színész, bárénekesnő, egykor ünnepelt, most állástalan „nagy öreg”, találkoznak egy - azóta megszüntetett - színház egykori...
...társulatának tagjai, de bár múltjuk, sorsuk, jövőjük különböző, abban valamennyien hasonlóak: csak ezen a pályán tudják elképzelni az életüket. Személyes sorsuk, szorosan összefonódik színházi létezésükkel: van, akié happy endbe, van, akié tragédiába fordul. Van, aki folytathatja a játékot, és van, aki örökre befejezte.”
 
Az idézet nem egy véletlenszerűen kiválasztott magyar színház életéről szóló riportból származik, hanem ez a Pécsi Harmadik Színház új, a színlapon idézőjelbe tett „zenés kortárs” darabjának szüzséje. Thuróczy Katalin soproni darabját Steiner Zsolt és Terjánszky Richárd álmodta újra a pécsi színpad lehetőségeihez mérten. SoñadorGrupo néven ők jegyzik a pimasz merészséggel október 23-ára tett bemutató látványtervét és rendezését is a gazdasági alapon működő színházon belül. 
 
A színházi élet kulisszatitkaiba betekintő kétrészes musical-ben a régen látott Gregorovics Tamás mellet Kasziba Zsuzsannát és Zsoldos Dávidot is énekes szerepben üdvözölhetjük, a zeneszerző Horváth Krisztián, a darabnak pedig, reméljük, sokára lesz Game Over. 
bt
2011.10.21
|
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.