Gardénia

Budapest, Spinoza
A Kortárs Drámafesztivál nyitóelőadása, Elżbieta Chowaniec lengyel írónő Gardénia című darabja nem teljesen ismeretlen a KDF közönsége előtt, hiszen a különös, önéletrajzi dokumentumokra épülő feminin családi dráma tavaly a felolvasószínházi projekt keretében debütált.
A K. V. Társulat tagjainak annyira megtetszett a történet, hogy Pelsőczy Réka rendezői segédletével színpadra álmodták a többgenerációs szomorújátékot, melyben négy nő – anya, lány, unoka, dédunoka – keresi a boldogsághoz vezető utat, miközben végigélik a XX. század szinte teljes történelmét.
 
Az egyéni tragédiák mellett bonyolult viszonyrendszerük is fókuszba kerül, az írónő mindenféle szépelgéstől mentes, egészen precíz és kellően ironikus képet fest a korosztályok közötti kommunikáció komisz kis zsákutcáiról, valamint remek kritikai érzékkel boncolgatja a családi tabuk és a női alkoholizmus kérdéskörét is.
 
 
2011.11.21
|
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.