Amint a mennyben is

Kaposvár, Csiky Gergely Színház
Daniel, a világhírű karnagy váratlanul úgy dönt, felhagy eddigi életével, és visszavonul. Gyermekkora helyszínén, egy kis svéd faluban telepszik le, hogy végre nyugalmat találjon. A falucska örömmel fogadja a zenemágust.
Daniel egy szempillantás alatt a helyi kórus élén találja magát. Ezeken a derűs csütörtökökön kezd el újra rátalálni önmagára, a szeretetre és a gondoskodásra. Észre sem veszi, hogy végül ismét a zene fontosságát, megváltó erejét hirdeti kis csapatának. A karmester jelenléte azonban a lakosság életében is változásokat indít el. Danielnek meg kell küzdenie a féltékeny vénkisasszonnyal, a helyi pappal, a brutális férjjel, és általában: mindenkivel, aki félti az idegentől "jól megérdemelt" pozícióját.
 
Amint a mennyben, úgy a földön is." A bűnbocsánatnak azonban ára van. És néhány dolog nem az, aminek látszik. Az új szerelem, vajon szerelem-e? Milyen titkokat rejt a nyugalom és béke apró szigete? Hol ér véget a magány, és hol kezdődik a közösség? 
 
2005-ben hazánkban is bemutatták Kay Pollak svéd rendező Hétköznapi mennyország című filmjét, melyből Matuz János komponált színdarabot a kaposvári Csiky Gergely Színház számára. A rendező Funtek Frigyes először dolgozik a teátrumban. A misztériumjáték főszerepében Rátóti Zoltánt láthatja a közönség. Bemutató november 11-én. 
 
krizsu
2011.11.02
|
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.