A varázsfuvola

Nyíregyháza, Móricz Zsigmond Színház
November 12-étől látható a Móricz Zsigmond Színházban Tasnádi Csaba rendezésében Mozart Varázsfuvolája, melynek társrendezője és koreográfusa Ladányi Andrea. Az érzelmes mű a zenetörténet egyik legismertebb és leggyakrabban játszott operája.
Tamino herceg elindul, hogy a gonosz Éj Királynőjének lányát, Paminát kiszabadítsa Sarastro, a Nap temploma főpapjának fogságából. A fiatalok egymásba szeretnek, de szerelmük csak akkor teljesedhet ki, ha végigjárják a bölcsességhez vezető utat, amelynek során nem csak különböző elemekkel, de saját emberi gyengeségeikkel is meg kell küzdeniük.
 
Ez a hallatlanul gazdag mű, mely megmutatja az emberi lét szépségét, jóságát és bölcsességét, felhőtlen kikapcsolódást nyújthat minden korosztály számára, hiszen mindenkinek más és más mondanivalót tartogat. Fülbemászó dallamainak köszönhetően remek lehetőség bárki számára, hogy megismerkedjen az opera műfajával. 
 
Az előadás nyilvános főpróbája a premier előtti estén, november 11-én, 19 órai kezdettel látható. 
 
fiona
2011.11.07
|
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.