Ó, azok a szép napok!

Eger, Földszint2 Színház
Színház az egész világ – miért ne lehetne tehát színház a földszint kettőben? Két egri színházi ember, Nádasy Erika színművésznő és Szegvári Menyhért színházrendező rendhagyó és ígéretes kezdeményezéssel várja a város színházat szerető közönségét.
A lakásszínház ötlete egy internetes portál hozzászólásai között bukkant fel, és kreatív választ ad a kortárs magyarországi színház strukturális eredetű problémáira: a pénztelenségre és a fennmaradásért vívott küzdelemben – elsősorban vidéken – óvatosan elszürkülő kínálatra. A játéknak egy magánlakás ad otthont, ahová egyszerre negyvennégy vendég fér be. Valóban vendégekről van szó, mivel az előadások ingyenesek, s még egy kis testi-lelki harapnivalóval is szolgálnak a szeánszokon, melyeket ki-ki ereje és kedve szerint támogathat, ha elnyerik tetszését.
 
Elsőként Beckett Ó, azok a szép napok című drámája kerül terítékre, november 11-én, s ezzel reméljük, útjára indul valami új és előremutató. Hiszen – ha van jó színész, ha van jó darab, ha van lelkesedés és értő közönség – a színház bárhol létre jöhet. Akár a földszint kettőben is… 
Rrrr
2011.11.04
|
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.