A régi ház

Kecskemét, Kelemen László Kamaraszínház
Egy különleges szerző regényéből készült darabot tűz műsorára a kecskeméti Katona József Színház. Tormay Cécile az a magyar írónő, akit 1937-ben Nobel-díjra jelöltek, akinek regényei olyan sikeresek voltak külföldön, hogy német...
...és francia kiadók versengtek a kizárólagos kiadás jogaiért, aki a leghíresebb párizsi és firenzei irodalmi szalonok kedvence volt. A most színpadra állított regénye németül, svédül, dánul, angolul, finnül, hollandul, olaszul, észtül és franciául is megjelent. Szenvedélyes, mégis realista stílusa, a női és a férfi lélek ismerete, prózájának egyszerű szépsége emeli ki kortársai közül.
 
Így van ez ebben a darabban is, melynek középpontjában Ulwing Kristóf építőmester hatalmas háza áll. Három generáció él itt: a nagy vagyont szerző, kemény és elszánt mester, a takarékos fiú, a tékozló unoka. Egy feltörekvő, de a romlás felé tartó polgárdinasztia életét látjuk, melyet felszínen a vagyon megszerzése, megtartása vagy elvesztése mozgat, ám valójában a mélyben dolgozó érzelmek (meg nem élt szerelmek, be nem teljesült vágyak, vagy éppen másoktól elvett asszonyok) sodornak mindenkit a végzet felé. 
 
Hogy a végzet beteljesül-e, kiderül a Kelemen László Kamaraszínházban. A darabot Cseke Péter rendezte, főbb szerepekben Dunai Tamást, Zeck Julit, Csémy Balázst és Porogi Ádámot láthatjátok. 
 
ts
2011.11.14
|
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.