Billy világa

Budapest, Pesti Színház
A fiatal angol író-rendezőnő, Nina Raine érzékeny témát feszegető drámája a híres londoni Royal Courtban debütált alig egy éve. A szívbemarkoló, mélyen humánus és bölcs darab a sötét és süket társadalmi konvenciókkal szemben veszi fel a kesztyűt.
Finom iróniával és humorral fűszerezett kritikát fogalmaz meg egy látszólag ép és szociálisan fogékony korról, ahol a fogyatékkal élőknek mégis nap mint nap meg kell küzdeniük az egyenlő bánásmódért és az elfogadásért. Pedig Billy éppen olyan, mint bármelyik másik fiatal; feszegeti a határait, keresi a szerelmet és próbál beilleszkedni a számára adott mikro- és makroközösségbe. Ez alapesetben sem túl egyszerű projekt, Billy ráadásul kegyetlen billogot visel, mivel siket, a „normális” és „egészséges” társadalom fogyatékosként kezeli, holott ez a fiú valószínűleg mindannyiunknál jobban hall... 
 

macsek
2011.12.19
|
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.