Otello

Pécs, Pécsi Nemzeti Színház
A tánc érzéki művészet, maga a csoda. A táncos teste képes közvetíteni a legmélyebb érzéseket is, mint a szerelem, szenvedély, bánat, gyűlölet. Ezen érzelmek legszélesebb skálája jelenik meg Otello és Desdemona végzetes szerelmének drámájában is.
A történet táncszínpadi megfogalmazását most a pécsi közönség is megcsodálhatja, egészen pontosan november 25-én, a Pécsi Balett előadásában. A legtisztább szerelmi kapcsolat, a legmagasztosabb emberi érzés is gyilkos szenvedéllyé válhat, ha feltűnik a „zöld szemű szörny”, a féltékenység. Otello a szenvedélyes és sebezhető, Jago az intrikus, míg Desdemona szűzies és hűséges.
 
Az ő drámájukról szól a darab, ami napjainkban is aktuális, bár egyre kevésbé merjük mélyen megélni ezeket az érzéseinket. A történetet Verdi zenéjére Vincze Balázs álmodta színpadra, Czebe Tünde segítségével, aki a női főszerepet is táncolja. Dramaturgként – nagy örömömre – Uhrik Dóra és Böhm György működött közre. A Pécsi Balett táncosai mellett a Művészeti Gimnázium és Szakközépiskola Táncművészeti Tagozatának növendékei is teret kapnak. 
 
Aki balettrajongó, annak kihagyhatatlan, de aki eddig idegenkedett ettől a műfajtól annak is bátran ajánlom: ígérem, nem fog csalódni! 
Rosti
2011.11.16
|
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.