Bőrpofa (a VRRRRRÜMM láncfűrésszel)

Budapest, Kamra
Magyarországi ősbemutatót tart januárban a Katona József Színház. A több regény után (Eros, Mágikus dallamok) drámaíróként ezzel a darabjával berobbant német író, Helmut Krausser 1994-es alkotását, a Bőrpofát tűzik műsorra.
Habár a cím horrorfilmes asszociációkat kelt (Leatherface, azaz Bőrpofa Tobe Hooper A texasi láncfűrészes mészárlás című 1974-es horrorklasszikusának központi figurája), a mű mégsem fiatalok csapatának egy torzszülött gyilkos és bájos családja általi lemészárlását mutatja be. Ehelyett a szerző kedvenc témájáról, „a sarkaiból kizökkent nyugati világ krónikus félelmi állapotáról” és „az emiatt keletkező maszkokról és mutációkról” szól. Konkrétan pedig egy müncheni túszejtő igaz története ihlette, aki 1986-ban 38 órán át tartotta fogságban barátnőjét – hogy visszaszerezze. A főszerepben Mészáros Béla és Borbély Alexandra. 
 
csokinyúl
2011.12.28
|
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.