Mózes, avagy a Tízparancsolat

Debrecen, Főnix Csarnok
Bibliai vonatkozású történettel indul Markó Iván Mózes, avagy a Tízparancsolat című táncjátéka, amelyet a szerző még gyermekként hallott a nagymamájától. A kisded Mózest a fáraó elé viszik, aki a következő próba elé állítja a csecsemőt:
…egy tál aranyat és egy tál parazsat tesznek a gyermek elé, ha az arannyal teli tál felé nyúl, meg kell halnia, de ha a parazsat választja, megkímélik az életét. A kicsi az arany felé nyúlna, ám egy angyal a parázs felé leheli a kezét – így kezdődik Mózes legendája. A pénz törvényeinek híveit a Mindenség Urának törvényeivel, vagyis a Tízparancsolattal szembesítő, varázslatos előadás a tánc nyelvét választja az üzenet célba juttatásához. Míg szavakkal hazudni könnyű, a mozdulatok világa, a testbeszéd az őszinteség terepe, így lélektől lélekig áramlik a mondanivaló. 
 
A Magyar Fesztivál Balett produkcióját húsvét hetében nézheti meg a debreceni közönség. Markó Iván koreográfiáját a Gombár Judit kreálta díszlet és jelmezek, illetve Faltay Csaba zenéje teszik teljessé március 27-én, nagyszerdán, este 19 órától a Főnix Csarnok színpadán. 
Xavér
2013.03.13
|
(3 kép)
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.