Macskafogó

Szeged, Szegedi Nemzeti Színház
Ki ne látta volna Nepp József 1986-os nagysikerű animációs filmjét a Macskafogót? Na és a színdarabot? A Szegedi Nemzeti Színház idén műsorára tűzte a világhírű film színpadi adaptációját, amely Valla Attilától és Szikora Róberttől származik.
A musical Telihay Péter rendezésében került bemutatásra. A macskák által ellehetetlenített egértársadalom megmentésére csakis egy valaki képes, az épp a totális lezüllés szélén álló Nick Grabowsky, aki a nemes célért és szerelme megmentésért vállal minden veszélyt. Grabowsky szerepében az eddig méltatlanul elhanyagolt Poroszlay Kristófot láthatjuk, aki ugyan fiatalabb, mint filmbéli szuperhősünk, azonban legalább olyan vakmerő, és professzionális, érces hangjával még inkább bebizonyítja, hogy nála keményebb egér nincs a macskák között.
 
A Pataki Ferenc, Jakab Tamás alkotta Mr. Tájföl-Safranek páros rendkívül hiteles és egyben mulatságos, akárcsak a négy gengszter (Borsos Beáta, Csorba Kata, Savanyú Gergely, Szívós László), Szilágyi Annamária Mr. Gattója pedig annyira groteszk, hogy gyerekek és felnőttek egyaránt a hasukat fogják a nevetéstől. Kötelező kicsiknek, és nagyoknak és a még nagyobbaknak, mert a nevetés és szórakozás garantált! 
ov
2011.12.15
|
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.