Whirling

Budapest, Trafó
Ismét könnyed, újévi duplázásra számíthatnak a nézők a Trafó színpadán; egy este alatt rögtön két szemet gyönyörködtető és ugyanakkor mélyen elgondolkodtató táncos koreográfiával készül sokkolni a kortárs művészeti műhely.
A rutinos közönség újra örülhet Eléonore Valère-Lachky belga-francia koreográfus Whirling című produkciójának, mely többször is megjárta már a budapesti porondot. De ez alkalommal a felkavaró erejű és erősen határfeszegető színpadi mű új párt is kap, méghozzá egy igazi Bestiát – a Badora Dance Company éppen debütáló darabját.
 
A hazai társulat számára a kitűnő táncos, Kun Attila készített koreográfiát, melyben arra a kérdésre keresi a választ, hogy mit is tehet egy művész, ha igazán kegyetlen ellenféllel kell farkasszemet néznie? Mi adja az erejét, és honnan táplálkozik hite és humora? A bestiális kérdésfeszegetést Kodály Zoltán 1915-ben írt virtuóz csellószonátája kíséri.
 
 
2012.01.10
|
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.