Protokoll

Budapest, Radnóti Miklós Színház
Az elsősorban költőként ismert Térey János versein, novelláin és verses regényein kívül az utóbbi években több színdarabbal is jelentkezett; leghíresebb ezek közül talán A Nibelung-lakópark. A Wagner-operaciklust kortárs közegbe helyező...
...drámánál még konkrétabban reagál napjaink társadalmára legújabb színműve, a Protokoll, mellyel saját verses regényét alkalmazta színpadra.
 
A darab főhőse Mátrai Ágoston, a Külügyminisztérium protokollfőnőke, akinek hiába van meg mindene (karrier, nők, barátok), váratlanul mégis összeomlik. Protokollos létére egyszer csak kicsúszik kezéből az irányítás és csak sodródik. Megpróbálja összeszedni magát, ám egyáltalán nem biztos, hogy ez még lehetséges. A Protokoll főbb szerepeiben a legjobbakat találjuk Csányi Sándortól kezdve Fekete Ernőn át Szervét Tiborig és Lukáts Andorig. 
csőrmester
2012.01.17
|
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.