A színházcsináló

Budapest, Pesti Színház
Habár Thomas Bernhard osztrák író darabja a II. világháború utáni Európáról nyújt metszően pontos társadalomrajzot, talán nem véletlen, hogy a 2012-es Magyarországon veszik elő újra – hiszen a legfőbb kérdés, amit felvet: van-e értelme...
...a művészetnek egy arra méltatlan helyen? A színházcsináló (mely nem más, mint a kulisszák mögül szóló kiáltás a művészetért) főhőse/címszereplője Bruscon, az öregedő színész, aki vidéki vendégjátékai során egy szürke, unalmas faluba érkezik családtagjaiból álló társulatával.
 
A hely provincializmusával, sekélyességével, partnerei fásultságával és saját öregségével szembesülve Bruscon jó szándéka ellenére is elkezd visszataszítóan viselkedni – ám az utolsó pillanatban is küzd a saját igazáért. A darabban a kultúráért ezúttal olyan színészek emelnek szót, mint Kern András vagy Igó Éva. 
csőrmester
2011.12.28
|
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.