Lángoló kerékpár

Budapest, Bárka
A lengyel Dorota Masłowska irodalmi csodagyerek, hiszen első regényét tizenhét évesen írta. Megvagyunk egymással című, 2009-es színműve a társadalmi elidegenedést a XX. századi lengyel történelem tükrében mutatja be.
Mindezt a mai magyar valóságba Kabai Lóránt adaptálta (Lángoló kerékpár címmel), így a darabban megjelenik a II. világháború és a 2011-es Budapest is. A műnek ezenkívül számos groteszk eleme van – elég csak a karaktereket számba venni: a nagymama Fásult Nénike tolókocsiban, az anya a mechanikus igavonóállat, Edina, a szomszédasszony pedig egy dagadt disznó. A Lángoló kerékpár figurái egy háromgenerációs család tagjai, és ebből adódik a darab legérdekesebb aspektusa, a nyelvezete. A három korosztály három különböző zsargonban szólal meg, így a popkultúra a nemzeti szólamokkal ütközik, a bulvár a valósággal. 
csokinyúl
2012.01.17
|
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.