Szentivánéji álom

Szombathely, Weöres Sándor Színház
A tündérlányok shoppingolásból érkeznek: Kettőt fizet, egyet kap! akcióban vásároltak maguknak pár csinos, márkás holmit. Éppen egy nyelvpiercinget keresnek. Hermia szívesen kölcsönadja az övét, csak neki kicsit lejjebb található az ékszer…
E jelenet a Weöres Sándor Színház legújabb előadásából, a Szentivánéji álomból való. Shakespeare klasszikusát efféle modern nyelvezettel láthatjuk január 27-től az Akacs Mihály utcában. A darabot Mohácsi János rendezi, a szöveget testvérével, Mohácsi Istvánnal közösen írta.
 
Mohácsi János a 2011-es Pécsi Országos Színházi Találkozón a legjobb rendezés díját nyerte el, Szombathelyen az előző évadban Heltai Jenő-bohózat átiratát, a Naftalint vitte színre. Akkor egy szekrény okozta a félreértéseket, pontosabban az abba elbújó szereplők. Most az időjárás okoz galibát: „Az évszakok elmozdultak, a fagy deres fejét friss rózsaölbe hajtja. Tavasz és nyár, termékeny ősz, zord tél cserélgeti szokásos öltözékét. A katasztrófáknak ezt a seregét, a mi vitánk, a mi konfrontálódásunk okozza, tőlünk ered, szülői mi vagyunk.” 
 
Hogy ez mit jelent? A tekepálya elmerült a sárban – állandóan zuhog. Esik, mert a tündérek veszekednek fent. És, míg civakodnak, lent minden ázik. Meglepődik majd a közönség, mert tényleg folyton esik: a színpad ügyes technikai megoldással kicsit lejt, hogy a sok víz elfolyjon. Ázzunk együtt a Weöres Sándor Színházban! 
 
kecse
2012.01.25
|
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.