Habár a libanoni születésű kanadai Wajdi Mouawad Futótűz című világhírű színdarabja már 2007-ben megjelent magyarul a Történet a hetediken – Mai kanadai drámák című kötetben, a szélesebb hazai közönség valószínűleg...
...film formájában találkozott vele először, hiszen ezen alapul Denis Villeneuve kanadai rendező Felperzselt föld című Oscar-jelölt, a magyar mozikban tavaly ősszel bemutatott alkotása. Most végre eredeti verziójában is megismerhetjük a művet, olyan művészekkel a főbb szerepekben, mint Udvaros Dorottya, Terhes Sándor vagy a táncos-koreográfusként ismert Gergye Krisztián. A történet középpontjában egy kétpetéjű ikerpár nyomozása áll. A fiatal férfi és nő ugyanis a nemrég meghalt anya végrendeletéből megtudja, hogy halottnak hitt apjuk még él, ráadásul van valahol a világban egy sosem látott testvérük is.
csőrmester
2012.02.22
|
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.