A gondnok

Budapest, Szkéné Színház
Harold Pinter, a modern angol drámairodalom egyik legismertebb alakja olyan darabjaival írta be magát az örökkévalóságba, mint Az étellift vagy az Árulás. Miután korai munkáit a kritika elutasította, 1960-as alkotásával, A gondnokkal tett szert világhírre.
A hétköznapian abszurd szituációkban tobzódó tragikomédia hatalmas sikerrel fut a Szkénében a Nézőművészeti Kft., azaz a Katona Lászlóval kiegészült Kapa-Pepe duó – Mucsi Zoltán és Scherer Péter – tolmácsolásában. Az öcsit, Micket Katona, az idősebb testvért, Astont Scherer, a gyanús Daviest pedig Mucsi formálja meg. Hármójuk közös története akkor kezdődik, amikor a báty meghívja magukhoz a hajléktalan férfit, aki úgy tűnik, végérvényesen berendezkedik náluk, és ottlétét azzal igazolja, hogy ő a gondnok. A két fivér mindegyike másként viszonyul a kialakult helyzethez.
csokinyúl
2012.10.24
|
(8 kép)
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.