Nils Holgerson csodálatos utazása a vadludakkal

Budapest, Erzsébetligeti Színház
Nils Holgersson és szeretnivaló ludai meghódították az egész világot. Mesekönyv, film, 52 részes rajzfilm és képregény is készült a varázslatos kalandokból, sőt a pöttömnyi mesehős egyedülálló módon még pénzérmén is díszeleg hazájában, Svédországban.
Idehaza a rajzfilm 1988-as bemutatójakor szinte mindenkinek rögtön kedvencévé váltak a főhősök – Nils, a tejfölszőke fiúcska, valamint barátja, a Márton névre hallgató testes szárnyas. Hiába telt el azóta 24 év, a történet és szereplői népszerűsége töretlen. A Fogi Színház jóvoltából végre a színpadon is életre kelhet a mesés sztori.
 
Nils, a komisz kisfiú rendszeresen molesztálja a családi gazdaság kiszolgáltatott állatseregét, míg egy napon egy kismanó bukkan fel, akit Nils ugyancsak fülön csíp.
 
A manó hiába rimánkodik, a fiú nem engedi szabadon. Gonoszsága elnyeri méltó büntetését: a manó törpe méretűvé varázsolja, és ettől kezdve megérti azt is, miről beszélnek az állatok. Amikor Nils rájön, hogy korábbi gonoszságai miatt a háziállatok nagyon dühösek rá, elmenekül előlük.
 
Házuk felett lúdsereg halad át, Nils és barátai, Márton és Pocok csatlakozik a csapathoz, ezzel pedig kezdetét veszi a csodálatos utazás a vadludakkal. Izgalmas kalandjaik során az egykori rosszcsont gyerkőc megtanulja szeretni és tisztelni az állatokat és a természetet.
 
 
2012.02.07
|
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.