Peer Gynt

Budapest, Örkény István Színház
Henrik Ibsen norvég drámaíró egyik leghíresebb darabját, a Peer Gyntöt veszi elő az Örkény Színház. Ascher Tamás rendezésében ismert nevek (Kerekes Éva, Csuja Imre, Für Anikó, Gálffi Lászó), fiatal (Polgár Csaba, Szandtner Anna) és...
...még fiatalabb színészek (a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói) keltik életre a világhírű szerző 1867-es művét, amit Ibsen még a realista közegben játszódó, társadalmi kérdéseket tárgyaló alkotásai előtt írt.
 
A Peer Gynt a címszereplő semmirekellő története, akinek kedvenc időtöltése, hogy kitalált anekdotákat ad elő magáról. Egy nap az esküvőről csábít el egy menyasszonyt, s az incidens miatt menekülni kényszerül. Útja az erdőbe vezet, ahol mély álomba merül, s szörnybirodalomtól kezdve a sivatagon át egy elmegyógyintézetig számtalan fantasztikus helyzetbe álmodja bele magát. 
 
vj
2012.03.13
|
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.