Musik, Musikk, Musique

Budapest, Katona József Színház
A Budapesti Tavaszi Fesztivál idén is tengernyi pompás programmal vár (ahogy arról másik, magát a fesztivált tárgyaló ajánlónkban olvashattok). Ezek közt vannak színházi esték is, melyek egyik nagyszerű produkciója a Música, musique, music.
A darab címét akár a Musik, muzyka, musiikki szavakkal is ki lehetne egészíteni, hiszen az előadás képzeletbeli helyszíne egy európai nagyváros klasszikus orfeuma, ideje a tízes, húszas, harmincas évek és napjaink egyszerre, lényege pedig, hogy a korszak kontinentális slágereit Európa kulturális olvasztótégely voltának megfelelően német, olasz, görög, lengyel, francia, finn, portugál és jiddis nyelven szólaltatja meg. A zenei kavalkádot egy-egy nemzet képviselőjeként hat színész, Jordán Adél, Kocsis Gergely, Nagy Ervin, Ónodi Eszter, Rezes Judit és Tasnádi Bence hozza el nekünk.
csokinyúl
2012.03.13
|
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.