Agria kabaré

Eger, Gárdonyi Géza Színház
Úgy tartják, a nevetés a legjobb orvosság, és számtalanszor bebizonyosodott már, hogy a humor a legínségesebb időket is könnyebben elviselhetővé teszi. A magyarok különösen erősek ebben, gondoljunk csak a XX. század eleji kabaréra, ...
...Kabos Lászlóra, Markos Józsefre, vagy Kellér Dezsőre. A második világháború óta a kabaré műfaja ugyan lassú hervadásnak indult, ám most újra előkerült (és ami, azt illeti, ránk is fér).
 
Az egri Gárdonyi Géza Színház legújabb, Agria Kabaré című kezdeményezésének célja a kabaré műfaj felelevenítése, egyfajta XXI. századi kabaré létrehozása az egri közönség számára. Bár az új idők új, összetettebb poénokat követelnek, azért a hagyományos kabaré elemeiből is sokat megőriz a Moravetz Levente rendezésében létrejövő produkció. Lesz például konferanszié, az első alkalommal Beleznay Endre látja majd el ezt a megtisztelő feladatot, és a jövőben is minden további előadáshoz szeretnének megnyerni egy-egy országos ismertségnek örvendő humoristát. A műsor alapjául pedig a régi nagyok, Tabi László, Kellér Dezső és Békeffy László jelenetei szolgálnak, természetesen némi változtatásokkal. 
 
Az első előadásra március 13-án este kerül sor, a helyszín a Gárdonyi Géza Színház Nagyszínpada! 
Xavér
2012.03.06
|
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.