Az 1/2 kegyelmű

Budapest, Színház- és Filmművészeti Egyetem
A nagy orosz lélektani realista, Dosztojevszkij egyik leghíresebb regényhősét ez alkalommal a Színház- és Filmművészeti Egyetem IV. éves zenés színművész osztálya kelti életre Zsótér Sándor rendezésében.
Lev Nyikolajevics Miskin herceg maga a megtestesült jóság; gyermekien tiszta, nemes lelkű, őszinte szívű, naivan kedves, elfogadó és megbocsátó – mai szemmel a tipikus "lúzer" karaktere. Beilleszkedési kísérletei az orosz polgári rögvalóságba sorra kudarcba fulladnak, környezete gyanakodva figyeli a csupa együttérzés, megértés és segíteni akarás mintaképét, aki minden jó szándéka ellenére sorra golyózza ki maga körül a nálánál lényegesen hitványabb embereket is.
 
A messianisztikus hős éteri tisztasága egyszerre vonzza és taszítja a körülötte élőket, tisztelik és félnek tőle, és mint minden kiválasztott, az ő sorsa sem lehet más, csak a billog és a teljes bukás – legalábbis ebben a világban.
 
 
2012.03.30
|
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.