Antigoné

Kaposvár, Csiky Gergely Színház
Történet a sorsról, a végzetről, mint az „istenek játékáról”. A döntéseinkkel, a múltunkkal való szembenézésről. Egy bűnre épülő család széthullásáról, és a halálban történő egyesüléséről. Szophoklész drámája ma is aktuális kérdéseket feszeget.
Nem véletlen, hogy Rusznyák Gábor a 2009-es Oidipusz király után Antigoné történetét is színpadra viszi a kaposvári Csiky Gergely Színházban.
 
A darab kiindulása egy háború, amelyben két testvér harcol a hatalomért. Egyikük győztesként, a másikuk vesztesként hal meg a csatatéren. Egyikük méltó végtisztességet kap, a másikat temetetlenül hagyják, testéből varjak lakmároznak. Antigoné a parancs ellenére eltemeti szeretett testvérét, bátor elszántsága pedig konfliktust robbant ki. Összecsap erkölcs és hatalom, emberség és zsarnokság, miközben a szereplők megállíthatatlanul sodródnak a tragikus végkifejlet felé.  
 
Míg az Oidipuszban a hangok voltak erősek, ebben az előadásban a mozdulatok kapnak nagyobb jelentőséget. A közönség körbeüli a stúdiószínpadot, így szinte a thébai nép részévé válik. Erőteljes, lélekig ható, mély értelmű produkcióra készüljünk. 
 
krizsu
2012.03.08
|
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.