Pyramidon

Budapest, Bethlen Téri Színház
Lányi András gondolatát („Az ember elvont lénnyé lett. Nem arra reflektál, ami van, sokkal inkább arra, ami nincs, csak emlékezetében, képzeletében, vágyaiban és hiedelmeiben létezik.”) választották a Közép-Európa Táncszínház...
...és Katona Gábor koreográfus új produkciója, a Pyramidon mottójául. A Hargitai Mariann, Horváth Adrienn, Eller Gusztáv és Mádi László táncosok előadásában megvalósuló darab az ellentétes irányokba ható szándékokat generáló alá-fölé rendelt viszonyokat, érzelmi szintkülönbségeket és energiákat mutatja be.
 
Az ember ebben az egyfajta rítuson alapuló rendszerben keresi a helyét – ha viszont a rendszer felborul, a kommunikáció elkezdi helyettesíteni a valóságot, és az egyénben megjelenik a tudattalan; mindez pedig egészen az elidegenedésig vezethet. Súlyos gondolatok a tánc, a mozgás erejével. 
 
vj
2012.05.09
|
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.