Revizor

Révkomárom, Komáromi Jókai Színház
A nyári szünet után a színház 60 éves évfordulója kapcsán ünnepi évad vár majd a Komáromi Jókai Színházra. Az ünnepi évad előtt a hosszú ideje üres főrendezői széket Méhes László színész-rendező foglalta el. Méhesnek nem idegen ez a poszt...
...hiszen a József Attila Színházban volt már főrendező, majd igazgató is. A frissen kinevezett főrendező dolgozott már Révkomáromban, nagy sikerrel állította színpadra a Primadonnák című vígjátékot és A régi nyár című operettet.
 
Gogol 1836-ban írt művének témája máig aktuális: a korrupció. Egy revizor érkezésének hírére megbolydul a vidéki orosz kisváros élete. Mindenkinek van rejtegetnivalója, próbálja menteni magát a felelősségre vonás alól, többnyire a revizornak adott baráti kölcsönökkel. A színész-rendező pontosan kidolgozta a jeleneteket, a színészek szinte minden mozdulata tökéletesen kimunkált. A remek alakítások között kiemelkedik a két vidéki földbirtokost játszó Olasz István és Hajdú László kettőse. Méhes így próbálta az eredeti Gogol-szöveget élővé tenni, humorát kiemelni, bizonyos elemeit hangsúlyossá tenni. Gogol pontos ismerője volt az emberi jellemnek, a cselekmény szálait úgy szövi, hogy még kegyetlenebb végkifejletet kapjunk. 
 
A Revizor a Komáromi Jókai Színház idei évadának utolsó bemutatója. 
-kó -la
2012.06.15
|
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.