Jekyll & Hyde

Győr, Győri Nemzeti Színház
Akik a Győri Nemzeti Színház weboldalán barangoltak, már láthatták Kentaur látványterveit, s hallhatták is, hogy teljesen meglepetésszerű színpadképváltásokra tervezik a Jekyll és Hyde díszletét. A kifinomult, szép megoldások...
...a hangsúlyt azonban nem is csupán a változásokra irányítják, hanem azok jellegére. Hiába, az egész darab erről szól. A lélektani krimi és thriller műfaját feszegető történet főhőse(i) Dr. Henry Jekyll, jónevű angol elmeorvos, aki a személyiség kettősségének bugyrait kutatva, kifejleszt egy szérumot, melyet először önmagán próbál ki… Ám az eredményre maga sem készült fel. Robert Louis Stevenson Dr. Jekyll és Mr. Hyde különös esete című kisregényének ezt a feldolgozását ’97-ben mutatták be a Brodwayen – azóta is nagy sikerrel játsszák –, s több mint tíz évvel ezelőtt Magyarországon is színpadra vitték.
 
Molnár László a darab rendezője és főszereplője, Lucy szerepében Janza Katát, Emma szerepében pedig Tunyogi Bernadettet hallhatjuk, láthatjuk.  
kv
2012.06.12
|
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.