A vihar

Szentendre, Szentendrei Városháza
Izgalmasan átalakítva mutatja be Shakespeare utolsó színművét, az 1611-es A vihar című tragikomédiát a Szentendrei Nyár és Teátrum fesztivál keretében a Debreceni Csokonai Színház művészeivel – köztük Trill Zsolttal – kiegészült beregszászi társulat...
...azaz a Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház. Szergej Maszlobojscsikov rendezésében ugyanis nem Milánó száműzött hercege, hanem hercegnője, Prospero helyett Prospera a főhős (Szűcs Nelli játssza). Ő tart az őt szolgáló szellemek és egyéb varázslények segítségével afféle, akár színielőadásként is értelmezhető iskolai leckét lányának, Mirandának (Tarpai Viktória alakításában). A szokatlan módon egyéb Shakespeare-darabok részleteit is felhasználó produkció lényege pedig a rendezői ars poetica szerint a gyenge élő és az erős megkövesedett, halott világ viszonyának története. 
 
vj
2012.07.09
|
Játék
Patrick deWitt nagysikerű regényéből készült ez a különleges hangulatú western, melyben egy testvérpár, Eli (Joaquin Phoenix) és Charlie Sisters (John C. Reilly) azt a megbízatást kapja, hogy végezzenek egy aranyásóval, aki meglopta főnöküket.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.