Bonyodalmas balkáni lakodalmas

Pécs, Pécsi Nemzeti Színház - Kamaraszínház
A Pécsi Balett fergeteges színpadi muriját talán még maga Emir Kusturica is megirigyelné, a baranyai társulat ugyanis pont olyan balkáni hangulatot és kellemesen groteszk menyegzőt rittyent a színre, mint a szerb direktor fénykorában.
Ráadásul a zenei aláfestés ugyanúgy Goran Bregović zsenialitását dicséri, így ne csodálkozzunk, ha igen hamar felpörögnek az események a parketten.
 
Adott egy pénzes, de meglehetősen málé fiatalember, egy szentimentális menyasszony, aki a lé helyett inkább a szerelmet választaná, az előre vigadó rokonság, egy túlbuzgó vőfély és egy hoppon maradt legény, aki okoz némi galibát a szedett-vedett násznépnek. Az eseménydús táncbohózat fő mozgatórugója a humor és a délvidéki szenvedély, a jelenetek laza füzérekben kapcsolódnak egymáshoz, a hagyomány felülírja az érzelmeket, szól a zene, mi pedig sírva vigadunk. 
macsek
2012.10.15
|
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.